1. ponovitev Uline smeri v Steni

Uredil: Pozvek Nejc, 19 fotografij
Obdobje: 16.09.2011 - 17.09.2011

Spet mi je pisal Grma. Jaz dela čez glavo, on dve mamljivi ponudbi, med katerima je Ulina seveda izstopala. Ni bilo kaj. Zapregel sem na polno, tipkal dva dni skupaj in ... je zneslo. V četrtek zvečer sva se dobila v Ljubljani in se odpeljala v Vrata. Sledilo je zlaganje in sortiranje robe, zaskrbljenost nad hudo vlago in gledanje v meglo. Budilko sva nastavila na 4. zjutraj ...

1 322
... nato sva zarinila v sivo oblačno jutro in z dnevom prišla pod Steno. Vstopila sva v Metropolis, po katerem poteka spodnji del Uline smeri. VII- za ogrevanje. Brrr ...
© Nejc Pozvek
2 302
Vremena so se z višino počasi jasnila, počutje pa je vztrajalo globoko v minusu. Moralo je držal Grma, plezal je tudi Grma ... Grma za vse:) Jaz sem hiberniral na štantih in se matral pobirati robo za njim.
© Nejc Pozvek
3 316
Prispela sva do najtežjega cuga spodnjega dela in tudi ta me ni prebudil. Približno 7b bi bilo to v plezališču.
© Nejc Pozvek
4 354
Takole sva izgledala ...
© Nejc Pozvek
5 327
Grma je elegantno pofajtal, jaz za njim.
© Nejc Pozvek
6 326
Plezanje v blokih se nekako ni izšlo, ker moj blok ni in ni zalaufal. Cug-cug pa je pri takšnih ocenah prezahteven način, ker si enostavno preveč navit.
© Nejc Pozvek
7 317
VIII+, zadnji težak raztežaj Metropolisa. Nato se počasi priključi na police Skalaške smeri.
© Nejc Pozvek
8 318
Opremo sva v težjih raztežajih vlekla za seboj.
© Nejc Pozvek
9 300
Sledilo je nekaj ekstra krušljivih sedmic na vrh Gorenjskega turnca. Je kar letelo po meni. Nato prečka proti Čopu, odcep v Srp, nato levo v strm kruš in VIII- do bivaka.
© Nejc Pozvek
10 315
Vpis v vpisno knjigo na vrhu Gorenjskega turnca.
© Nejc Pozvek
11 311
Že nad bivy placom. Grma je pred nočjo posajtal še najtežji raztežaj smeri z oceno IX. Prečka sem, prečka tja, trenje do boga.
© Nejc Pozvek
12 307
Spustiti ga nisem mogel, si je pomagal sam. Razlog: trenje. Tudi za izvleko vrvi sva potrebovala svoje četrt ure:) S čelko sem poskusil še jaz in uspel čez najtežji del. Prečko sem prihranil za jutro.
© Nejc Pozvek
13 352
Bivak je bil precej bolj udoben kot tisti pred mesecem dni v Eigerju. Sva se celo naspala.
© Grma
14 305
Jutro je prineslo veličastne razglede. Tudi noč ni zaostajala za njim. Hotel Triglav je res imeniten.
© Grma
15 314
7c za zajtrk brez problemov. Mamini sendviči delajo čudeže:)
© Grma
16 307
Na koncu krušljive prečje je treba zatišati še čez previs. Sledi cug VIII+, pa IX-, nato VII- ...
© Grma
17 315
... in sva že v zadnjem zares težkem, približno 7a, praktično neopremljen. Jebe in frendi so našli svoje mesto. Tudi moje telo in glava sta ta dan delovala kot se šika, zato sem prevzel pobudo.
© Grma
18 318
Še dva lažja cuga do Čopa. Lažje cuge (tudi kakšen VIII- je bil vmes) sva lezla z nahrbtniki. Tudi vlečenje namreč zahteva svojo moč, sploh pa ne pride v poštev v položni steni.
© Grma
19 390
Čopova prečnica ali kraj, kjer mu je med nogam bistrca tekla - ni pa povedal, da je bila njegova:) Na ta račun je bilo kar nekaj smeha v poznem sobotnem popoldnevu.
© Nejc